HMC Calder rekent ook af met SISSA

Ook de tweede ronde van de KNSB-competitie is met 5.5-4.5 gewonnen. Daardoor gaat HMC Calder samen met LSG en En Passant aan de leiding. Op 4 november volgt de onderlinge confrontatie met LSG.

SISSA trad met een incompleet team aan en daardoor stonden we al met 2-0 voor. Ze hadden nog geprobeerd een blik Duitsers open te trekken, maar dat blik liet zich niet openen. Hierdoor moesten Martijn en Rob zich maar vermaken met boterhammen eten, bier drinken en snelschaken. 

Martijn kan zijn ogen niet geloven, geen tegenstander voor hem.

Een 2-0 voorsprong dus. Maar SISSA had enkele sterke spelers meegenomen. De enige Duitser in hun gelederen, der Ilja, was verantwoordelijk voor mijn eerste nederlaag in de competitie sinds onze vorige thuiswedstrijd tegen SISSA. Met een trucje in de opening won hij een pion, en hield vervolgens mijn tegenspel in bedwang.

En natuurlijk oud-Nederlands kampioen Jorden van Foreest, die de druk opvoerde en uiteindelijk Geert van der Stricht kon trucen.

Mischa Senders koos voor een snelle remise tegen Kollen. Dat was in ieder geval een halfje meer dan vorig jaar!
Niels had een lange variant op het bord in het Grünfeld-Indisch. Het zag er heel gevaarlijk uit voor zwart, maar Niels vond 1 van de mogelijkheden om het binnen de marge te houden. Even leek het alsof zijn vrijpionnen konden beslissen, maar Maatman maakte eeuwig schaak.

Jasper Broekmeulen kwam slechts 35 minuten te laat. Hij speelde 1.b3 en leverde een strakke partij af. Zo kennen we hem!

Ons creatieve genie

Tycho had een lastige partij tegen Lightning-Legende Hing Ting Lai. Zijn opening 1..b6 kwam niet echt uit de verf. Toen was Hing Ting er als de kippen bij om mat te zetten.

Jeroen Bosch had een succesvolle 1..Pc6. Alles ging eigenlijk precies volgens plan, en het toreneindspel was een kolfje naar zijn hand.

Heerlijke partij van Jeroen

5-4 voor HMC Calder dus. Fridman was lekker bezig tegen Lucas van Foreest. In het afruilfrans had hij een technisch gewonnen stelling bereikt waar de witte toren ingesloten was op c4. Fridman ging toen echter zeldzaam de mist in door torenruil toe te laten. Maar hij verdedigde zijn stelling netjes naar remise waardoor de matchpunten weer binnen waren!

De volgende wedstrijd tegen LSG zal uitwijzen of we dit seizoen serieus voor de titel kunnen gaan!

Met dank aan René Olthof voor de foto’s! Partijen zie hieronder:

2 comments to HMC Calder rekent ook af met SISSA

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>