Tuin der Listen XXVIII: Die Eric!

Afgelopen vrijdag waren we getuige van een grote opkomst op de clubavond. 22 spelers achter de borden , veel  op de vooravond van de externe. Verheugend ook het verschijnen van vijf nieuwe leden, nieuw voor mij althans:  Bas van der Linden, Dennis Muskens, Jeroen en Jordan Brandsma en Gerard Wiersema.  Welkom bij HMC.

Van de elf partijen sprong er eentje- misschien wel meer, maar geen tijd om daarop te letten-  in positieve zin uit: die van Eric Merx.  Zagen we Eric de laatste jaren vaak zetten doen die deden denken aan het spel van het Nederlands elftal ,  b6, c6,d6,e6,g6, deze avond overviel hij zijn tegenstander met een gambiet.  Ik voelde dat zijn tegenstander schrok. Niet zo moeilijk want dat was ikzelf.  Erics inspiratiebron bleken video’s op Youtube te zijn.  Aan schaakboeken doet de jeugd van tegenwoordig niet. Didactisch gezien zitten die filmpjes blijkbaar goed in elkaar, want zie hoe Eric speelde en dat in zijn eerste partij met deze opening.

2 comments to Tuin der Listen XXVIII: Die Eric!

  • Eric Merx

    Kees vertelde me dat ik vooral door moest gaan met het Wolgagambiet, omdat het me toch redelijk goed afging en ik zeg: Kees ga vooral door met deze schitterende rubriek: De tuin der listen!!! Een aanwinst voor onze prachtige website.

  • Correctie. Tot mijn verbazing lees ik in mijn commentaar bij zet 5 van wit dat ik het heb over de open b en c lijn. Toch was ik niet dronken toen ik dit schreef. Bedoeld wordt natuurlijk de a en b lijn. Kees

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>