4 op een rij!

Ook de derde wedstrijd in de hoofdklasse van de avondcompetitie is gewonnen door HMC Calder! Tegen Checkmate uit Weert waren we gewaarschuwd, want in de kampioenswedstrijd van vorig jaar haalden we een nipte 2-2. Dit keer leek het ook even spannend te worden, met 2 partijen die slecht tot verloren stonden, maar uiteindelijk werd het toch een mooie 4-0!

Net als de vorige keer speelde ik met zwart tegen Roel van der Laan. Toen werd het in een Najdorf best wel spannend, dus koos ik er dit keer voor om de Caro-Kann te spelen, in de hoop dat een wat positionelere aanpak mijn tegenstander wat minder zou liggen. Deze strategie pakte goed uit, ik won al snel een pion en in het eindspel een stuk. Zie onder voor de partij.

Nargiz nam het op tegen Raymond Briels op 3. Trouwe volgers van de HMC-site weten dat hij graag 1.e4 en 2.f4 speelt, en 5 jaar geleden nog verloor van Derk-Jan Morelis. Maar vorig jaar werd hij topscorer van onze klasse met 6.5/7, en dus was het uitkijken geblazen. Nargiz speelde een erg sterke partij, offerde met ..g5 tijdelijk een pion. Haar tegenstander deed er eerst alles aan om deze pion te dekken, maar liet zich toen toch maar terugzakken met de koning in het midden. De pion op d3 werd ook direct opgepikt en wit kon opgeven.

Bij Thomas was het behoorlijk onduidelijk tegen Geert Gabriels. Een stelling die Thomas zou moeten liggen, maar de tactiek leek in het voordeel van zwart te werken. Thomas wist de grootste dreigingen echter te overleven en sloeg toe in tijdnood.

Wie ook toesloeg in tijdnood was invaller Justin Senders. In een Rossolimo ruilde hij zijn loper voor een paard, en liet vervolgens het centrum opblazen, terwijl vastschuiven en ruimte pakken meer voor de hand leek. Het leek er even problematisch uit te zien, maar met d5-d6 kon hij toch voor verwarring stichten. Zijn tegenstander dacht lang na en koos voor een pion meer met goede stelling. In de tijdnoodfase ging het weer gelijk op, totdat zijn tegenstander zijn toren in liet staan.

Misschien had Checkmate meer verdiend deze match, maar wij kunnen blij zijn met de bordpunten. Op 8 december ontvangen we thuis De Pion uit Roosendaal. Dat kan wel eens de beslissende wedstrijd van deze competitie kunnen worden!

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>