Waalwijk2 – HMC5, 04-11-2017, moeizaam vervolg.

Door Jos Peters

Na de nederlaag tegen Oude Toren in de eerste ronde volgde de eerste uitwedstrijd tegen het mogelijk nog sterkere Waalwijk2. Omdat Oscar niet kon spelen leek het extra moeilijk te worden, want alle invallers die ik probeerde waren niet beschikbaar. Gelukkig verblijde Luigi mij vrijdagavond met het bericht dat hij Rogier Feytens had weten te strikken. Dus niet zomaar een invaller, maar zelfs een versterking.

Op de zonnige zaterdagochtend ging ik samen met Koen Nel ophalen van Anthoniegaarde. Daar kwam dan de eerste domper van de dag. Nel bleek al sinds donderdag in het ziekenhuis te liggen. Waarvoor wist men mij niet te vertellen. Net op tijd kwamen we in Waalwijk aan om dus toch met 1-0 achter te beginnen. Zelf speelde ik aan bord 3 tegen een sympathieke tegenstander met een sjieke naam, Richard Waeterschoodt. In een Siciliaan kwam ik redelijk uit de opening en toen ik mijn stelling wat minder vond worden bood hij remise aan. Toch maar aangenomen. Op rating (1822) was hij wel de beste van Waalwijk. Een degelijk potje, de computer had er niets op aan te merken.

Daarna nog gezellig wat gekeuveld met Richard over diverse schaakzaken, wat herinneringen opgehaald over de Wederkomstkerk en het Interpolistoernooi met zijn kroketten. Daarna weer terug naar de speelzaal. Met Ekko en Koen aan bord 6 en 7 ging het niet zo lekker. Ekko stond steeds wat minder en Koen speelde zo langzaam dat hij in ernstige tijdnood kwam. Beide potjes gingen verloren. Fred, die ik na zijn overwinning vorige keer naar bord 4 had gepromoveerd speelde een degelijke partij, maar moest toch in remise berusten. Aan bord 2 had Luigi een zware middag. Een foutje in de opening kostte een stuk, een euvel dat met een onderontwikkelde damevleugel ernstig uitpakte. Hij hield het lang vol, maar moest toch de koning omleggen. Onze invaller, aan bord 1, deed wat ik van hem verwachtte. Een solide partij die in winst eindigde door een sluwe combinatie. Als laatste was Pieter aan bord 5 bezig. Volgens mij was het best een aardige partij, die langzaam in zijn nadeel kantelde. Toen hij vergat dat hij toch echt 40 zetten moet doen voor de extra tijd erbij kwam, was de match afgelopen.

Uitslag: 6-2 voor Waalwijk. Op de 25e gaan we Kentering2 inmaken!

Groeten, Jos Peters, TL HMC5

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>