De Tuin der Listen XXXV: Wat te doen tegen Het Slavisch en hoe win je van Tom? Zo!

Enkele tientallen clubgenoten bleven 1 december thuis, ongetwijfeld voor het ploeteren op sinterklaasgedichten. Twintig HMC’ers vonden een potje schaken leuker, van wie er tien speelden voor de Groepencompetitie en tien voor de ladder.
De opvallendste partij was die van Tom tegen Henk Mollema. Henk begon met 1…b5. Hoe hij op dat briljante idee kwam, vertelt hij hieronder zelf.
Joris Broekmeulen – leuk hem weer regelmatig in De Biechten tegen te komen- laat zien hoe je het solide Slavisch kunt aanpakken, of liever: hoe er met een grote boog omheen te lopen. Pierre had het er moeilijk mee.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>