De Tuin der Listen XXXVI: Anarchie op het schaakbord

Op 8 december speelden twee teams voor de avondcompetitie, dus waren er in de interne minder partijen te bewonderen. Maar één partij slaagde erin de aandacht van onze persfotograaf René te trekken, die tussen Pieter Roos en Michiel van Heumen. Michiel demonstreerde zijn eigen interpretatie van het begrip lange rokade: de koning sprong in één zet van e8 naar b8. Weinigen deden hem dat na. Anarchie op het schaakbord. Pieter, altijd de rust zelve, gaf geen kik en schaakte onbewogen verder.

Stelling na Roos-Van Heumen: 1.e4 Pf6 2.e5 Pg8 3.d4 d5 4.Pc3 Le6 5.f4 Dd7 7.Pf3 Pc6 8.Le3 0-0-0 (zKb8; zTc8)
Van deze clubavond heb ik van geen enkele partij de notatie. Hieronder zie je de strijd tussen Gert-Jan van Dijk en Luigi De Mas, uit Groep 4 , al gespeeld op 17 november. Het duurde even totdat GJ instemde met publicatie.

Met dank aan René voor de foto’s, voor meer zie zijn dropboxlink.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>