De Tuin der Listen XXXVII: Vraagtekens

Door het grote verschil in elo was een  aantal partijen op de laatste clubavond niet zo spannend. Dat gold allerminst voor het treffen tussen Willem Blankert  en Matthijs Dijkstra ( Groep 2). Niet alleen zijn het beiden 1900-spelers, maar dat het spannend was, blijkt ook uit het commentaar van Matthijs bij het partijfragment hieronder. Daarin komen we nogal wat vraagtekens tegen, die aantonen dat vooral Willem last had van zenuwen in de slotfase. Hierdoor miste hij een paar keer de winst. Toegegeven: die was verre van eenvoudig te vinden.

Laten we nu de groepencompetitie ruim over de helft is eens kijken naar wat standen in de Groepencompetitie.  In de hoogste groep gaat de overwinning naar Twan of Thomas. Dat onze grootmeester wint staat niet bij voorbaat vast. Thomas heeft eerder aangetoond van hem te kunnen winnen.  Hun partij staat voor 5 januari op het programma. Komt dat zien!  Goede derde is Piet van Eijndhoven, die het in 2018 wel bijzonder moeilijk gaat krijgen, gezien  het “Speelschema Groepen”. Op 19 januari speelt hij tegen zowel Brent als Twan. Komt dat zeker zien! Ook hier dus vraagtekens .

Wat de eerste plaats betreft is Groep 2 al beslist. Tot nu toe wist niemand Tom ook maar iets in de weg te leggen. Nou ja, Derk-Jan bijna.

Loek Mostertman blijkt de primus inter pares in Groep 3. Een duidelijk voorbeeld van “Noblesse oblige.”

In Groep 4 gaat het tussen Marc Smits en Jos Peters. Jos moet nog tegen Luigi. Niet de makkelijkste tegenstander.

Nu dan het beloofde fragment uit de partij Willem Blankert- Matthijs Dijkstra, met commentaar van de zwartspeler.

1 comment to De Tuin der Listen XXXVII: Vraagtekens

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>