Weer geen winst voor HMC Calder 5

Deze zaterdag de thuis(uit)wedstrijd tegen de koploper in NBSB-2B: Raadsheer2. Op voorhand een zware dobber. Dit keer waren beide teams volledig, dus geen reglementaire overwinningen. Mooie locatie in Schijndel, maar daar bleef het helaas wel bij.
Zelf had ik een vrij kansloos potje in een afgeslagen Aljechin. Ik kwam erg in de verdrukking, probeerde steeds de zetten te vinden die niet direct verloren, maar toen dat niet meer lukte en een stuk verloor in een kansloze stelling heb ik maar opgegeven.
Daarvoor had Koen aan bord 8, na stukverlies ook al verloren, maar de rest stond nog aardig. Pieter stond er goed voor met een zee aan tijd, maar liet zich weg combineren door zijn tegenstandster Inge Oostvogels, dit in haar tijdnood, met een vernietigend aftrekschaak.
Intussen waren Peter en Luigi goed bezig. Luigi wist zijn tegenstander redelijk in te snoeren, maar dat was niet genoeg voor de winst. Peter was succesvoller, drong met zijn toren op de derde rij binnen. Tweemaal promotie tot dame. Deze gingen beide van het bord, maar Peter hield er een volle toren aan over. Het eindspel werd bekwaam tot winst gevoerd
Dan moest het dus van de staartborden komen. Aan bord 7 speelde Nel tegen de lookalike van deze film.
In de aanval verspeelde ze een toren en daarmee de partij. Geen UP dus, maar DOWN.
Ekko aan bord 5 leverde een puike prestatie door het volle punt binnen te slepen. Dat was wel weer enige tijd geleden.
Als laatste was Oscar nog bezig. Naar mijn idee stond hij lange tijd wat minder, maar toen ik weer ging kijken zag ik dat hij inmiddels een dame tegen een toren voorstond. Het leek nog een draaglijke nederlaag te gaan worden. Even later bleek de extra toren verloren gegaan. Met een dame tegen twee torens, maar een pion achter stribbelde Oscar nog lang tegen, maar verloor uiteindelijk toch.
Uitslag: 2.5-6.5, dus weer geen punten hopelijk gaan we dart op 3 februari verandering in brengen.

Groeten, Jos Peters, TL HMC5

2 comments to Weer geen winst voor HMC Calder 5

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>