De Tuin der Listen XXXIX: Een taak van moeiten zwaar

“Ik wist de taak die ik begon een taak van moeiten zwaar” – met dank aan de dichter- is al te veel zelfbeklag, maar deze week was het een hele opgave een geschikte partij te vinden voor deze rubriek. De clubgenoten die ik aansprak vonden hun partij geen “memorable game.” Ook Jeroen van den Bersselaar had zo zijn bedenkingen. Toch volgt hier zijn partij, omdat vooral de opening boeiend is: Jeroen kiest voor een vrij nieuwe aanpak van het London-systeem, waartegen zelfs Giri recentelijk in de problemen kwam.
Bij dezen bedank ik Jeroen voor zijn analyses.
Kees van Oirschot

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>