Oele slaat toe!

Oele Dijkhuis is het jaar goed begonnen met een toernooi in Frankrijk!

Oele in actie tijdens de jeugdclubcompetitie (foto René Olthof)

Hieronder zijn verslag:


Door Oele Dijkhuis

Het toernooi begon op 2 januari en eindigde op 5 januari. Ik was daar samen met Robby Kevlishvili, die uiteindelijk eerste werd.

In de eerste ronde speelde ik tegen Mu Ke (2436), het stond ongeveer gelijk in de opening maar ik kwam later in tijdnood en blunderde helaas.

In de tweede ronde speelde ik tegen een Franse jongen (2021), hij speelde Frans in Frankrijk. Ik speelde 2. b3, wat ik beter kende dan hij. Vervolgens blunderde hij een pion in het middenspel, waarna het niet meer zo moeilijk was om dat af te maken.

In de derde ronde speelde ik tegen een jeugdspeler (2243), ik kreeg 3. Bb5+ op het bord, ik kende het beter dan hij en kwam in een beter eindspel. Hij kwam in tijdnood en blunderde toen ook nog eens in een bijna verloren stelling.

In de vierde ronde speelde ik tegen een Chinees (2340). Ik speelde de opening goed en kwam in een remise stelling, maar in tijdnood gaf ik een pion weg en stond ik verloren.

In ronde vijf speelde ik tegen Donchenko (2317) een oude man die vroeger beter was dan nu. Ik kwam goed te staan omdat hij blunderde, maar toen blunderde ik en stond ik verloren.

In de zesde ronde kreeg ik weer Frans op het bord (tegen een speler met een rating van 1989). Ik speelde de opening nu wel normaal, ik kwam al snel iets beter te staan en maakte daarna geen fouten meer.

In ronde zeven speelde ik tegen WGM Dina Belenkaya (2317). Ik kreeg, net als in ronde 3, 3.Bb5+ op het bord. Ik kende het weer beter en kwam in een gelijke stelling. We kwam in een moeilijke stelling waar je veel moest rekenen, maar ze had daar te weinig tijd voor en ze blunderde mede daardoor.

Achste ronde speelde ik tegen Victor Stephan (2340), ik kreeg Najdorf op het bord en speelde 6. a3, wat niet vaak gespeeld is. Ik kreeg een onduidelijke stelling en kwam iets beter te staan. Hij offerde een stuk maar dat was niet voldoende en hij gaf daarna al snel op.

In de slotronde speelde ik tegen een sterke speler (2380) die ook een goed toernooi had. Hij won eerder tegen een GM dit toernooi en moest minimaal remise spelen voor een norm. In dit toernooi mag je geen remise aanbieden. Ik kreeg weer 3. Bb5+ tegen me. Ik kwam al redelijk snel in een eindspel wat iets beter voor hem was, maar hij ruilde alles af en we kregen 3x zelfde stelling op het bord, dat mocht wel, en speelde dus remise.

Ik speelde een redelijk goed toernooi, met een tpr van 2344 en won 108 ratingpunten! Daarnaast won ik de ratingprijs en de prijs van beste jeugdspeler in de categorie Min.

2 comments to Oele slaat toe!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>