HMC Calder uitgeschakeld in de KNSB-beker

HMC Calder heeft een flinke kater overgehouden aan de uitwedstrijd in Blerick op maandagavond. Ondanks een groot ratingoverwicht werd er verloren met 3-1. Extra pijnlijk was het feit dat we er totaal niet aan te pas zijn gekomen.
Op bord 1 speelde ik Schlechter tegen Harff(2376). Er werd snel veel afgeruild en in het eindspel zag ik weinig heil, dus een snelle remise.
Mischa speelde ook Schlechter tegen Liedmann(2009). Mischa reageerde niet goed op een expansie op de damevleugel, en zag zijn stelling verslechteren. Het was hopen op een tegenkans, maar zijn tegenstander maakte geen enkele fout en zette de partij met een vaste hand naar de winst. Joris en Jeroen stonden misschien iets beter, maar het was niet makkelijk. Joris liet een zwarte loper op d3 parkeren, die vervolgens met 2 pionnen gedekt werd. Joris had verder ook geen ruimte en stond met de rug tegen de muur. Het remise-aanbod van teamleider Bergmans(2079) weigeren leek daarom niemand verstandig.
Alle druk op Jeroen dus. Hij stond iets beter in een iso-structuur, maar zijn tegenstander gaf geen krimp. Jeroen had echter moeite met een goed plan vinden, wat hem veel tijd kostte. Toen hij door een miscalculatie in een eindspel kwam met een vreselijke structuur, werd het zeer lastig om nog op winst te spelen. Maar toen hij weer werd getruct, zat er zelfs geen remise meer in.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>