Linkerrijtje

Door een 5-5 gelijkspel tegen Pathena Rotterdam staat HMC Calder weer in het linkerrijtje van de Meesterklasse. In het verleden hebben we regelmatig van deze tegenstander verloren, en de laatste wedstrijden in 2017 werden ook verloren, dus het is mooi dat we onze rug hebben kunnen rechten. Momenteel zijn we uit de gevarenzone en kunnen ons proberen te plaatsen voor de Europacup op Rhodos.

Talenten
Fridman had in Duitsland vooruitgespeeld en gewonnen tegen Liam Vrolijk. Altijd fijn om met een voorsprong de wedstrijd in te gaan en een jong talent onschadelijk te maken. Dit lukte Geert echter niet. Robby Kevlishvili was tactisch erg slagvaardig strafte Geerts fouten genadeloos af. Jeroen leek al snel op winst af te gaan stevenen tegen Marijn den Hartog. Dit koste uiteindelijk nog veel moeite, maar het lukte wel.
Joris had met zwart weinig problemen tegen Kevin Nguyen. Maar meer zat er ook niet echt in.

Grootmeesters
Jasper overleefde de opening niet tegen Dimitri Reinderman. Die kwam met een mataanval waar Jasper een stuk moest offeren tegen een paar pionnen. Dat was nog een technische klus voor Reinderman, die hem goed af ging.
Zelf speelde ik een solide remise tegen Ftacnik.

De 23xx-spelers
Martin Martens liet een sterke week in Wijk aan Zee volgen met een overwinning op Rob. Rob kreeg steeds meer zwaktes op de koningsvleugel en hield het niet droog. Nargiz speelde een solide remise tegen Rini Kuijf. Niels had een knappe winstpartij met zwart tegen Albert Blees. Wit had een pionnenoverwicht in het centrum, maar in het eindspel sloeg de aanval van Niels uiteindelijk toch toe!
Aan Mischa de taak om een Matchpunt binnen te slepen. In eindspel van toren en loper tegen dame moest hij bogen op een vesting. Dit lukte uiteindelijk zonder al te veel problemen.

Stand na de zesde ronde

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>