Tuin der Listen XLIII: Een bord in vuur en vlam

De eerste periode van de Groepencompetitie nadert zijn einde en het staat in twee van de drie groepen vast wie er gaan promoveren. Zijn er niet vier groepen dan? Ja, maar hoe promoveer je uit groep 1?
Van de hoogste groep is Twan Burg natuurlijk de winnaar. Bewonderenswaardig is dat hij het opbrengt er elke partij vol voor te gaan. Daan was de enige die hem op remise kon houden.
Van groep 2 stond al een tijdje vast dat Tom Verhoeven en Matthijs Dijkstra op de eerste plaatsen zouden eindigen. Als spelers van HMC-2 zijn ze dat ook aan hun stand verplicht.
Loek Mostertman bleek de sterkste van groep 3. Ook geen verrassing. Eric Merx maakt een grote kans op plek 2. Hij is al maandenlang in uitstekende vorm.
Joep Smetsers en Jos Peters gaan op kop in groep vier. De vraag is wat Gert-Jan van Dijk gaat doen in zijn twee nog resterende partijen.
Deze week vraag ik speciaal jullie aandacht voor een spectaculaire, originele en bij vlagen onbegrijpelijke partij uit groep 1. De acteurs: Daan Geerke en Pierre Smeets.

( K.v.Oirschot; k.v.oirschot@home.nl)

4 comments to Tuin der Listen XLIII: Een bord in vuur en vlam

 • Leon ter Beek

  Prachtige partij!
  Nog een aanvulling op wat Kees schrijft over de ‘eindstand’ in groep 2: Derk-Jan zou nog op een gedeelde tweede plaats kunnen eindigen als hij de achterstallige wedstrijd tegen Bert Kramer wint.
  Wat gebeurt er met niet gespeelde wedstrijden?

 • Beste Leon, Inmiddels is bekend dat door arbitrage Derk Jan won van Bert, waardoor DJ is geëindigd op 4 1/2 punt.In tegenstelling tot wat jij beweert is dat niet voldoende voor de tweede plaats in Groep 2. Matthijs heeft evenveel punten als DJ en eindigt als tweede, omdat hij de onderlinge partij won.

 • Leon ter Beek

  Ik heb niet beweerd dat Derk-Jan nog kon promoveren, wel dat hij nog gedeeld tweede kon worden.

 • Leon, je hebt gelijk. Ik ging er automatisch van uit dat jij met je opmerking wilde suggereren dat DJ nog zou kunnen promoveren.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>