Tuin der Listen LI: The Battle of the Sexes

Eindelijk werd er voor de beker gespeeld. In de kwartfinale troffen Nargiz en Twan elkaar. Zou Twan lief zijn voor zijn partner en zich een beetje inhouden of zou het een fel gevecht worden? De eerste partij maakte dat snel duidelijk. Twan ontzag Nargiz allerminst en vlak na de opening al was het punt binnen. De tweede partij werd een volwaardig gevecht, eindigend in remise. Maar als ik me niet vergis staat Nargiz in de slotstelling op winst. Zat ze misschien in tijdnood? Of was ze tevreden met remise?

Twan en Leon plaatsten zich voor de halve finales. Wie de andere twee worden is nog een vraag.
In de Groepencompetitie mocht Dewi proberen Derk-Jan te verslaan, koploper in groep 2. Aanvankelijk zag het er voor haar goed uit, maar na een paar mindere zetten van Dewi greep DJ het initiatief en ging langzaam maar zeker recht door het midden.
Je ziet nu deze drie partijen. De analyses zijn van Twan en Dewi. Het verbale commentaar is van mij, KvO.

Kees van Oirschot

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>