Tuin der Listen LII: Hop paardje hop. Als Gij niet zijt als…

Wat gebeurde er zoal vrijdag?  Bart speelde een lange partij van wel anderhalf uur, Cees van Zelst uiteraard een veel langere, waarin hij won van Loek, maar de meeste aandacht ging uit naar het duel tussen Matthijs en Tom ( Groep 1). Ze hebben allebei  het Hollands op hun repertoire. Tom heeft een voorkeur voor de klassieke variant en moest zich daarmee verdedigen tegen Matthijs, kenner van de Leningrader. Hoe Matthijs het aanpakte? Interessant om te weten, maar de openingsfase van zijn partijen ziet hij niet graag gepubliceerd. Vandaar dat we beginnen bij zet elf. Met dank aan Matthijs voor zijn uitvoerige en toch heldere analyses.

Kees van Oirschot

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>