Tuin der Listen LIII: Tuinman gaat vreemd

Dit keer aandacht voor twee bijzondere mensen:  de een is Nederlands kampioen Shogi 2018 en de ander won bijna de derde periode van onze Laddercompetitie. Wat heeft Shogi met schaken en onze club te maken? Wel, die Shogikampioen kan ook een aardig potje schaken. Hij wist zelfs hetzelfde aantal punten te scoren als de nog niet genoemde “de ander”, met wie ik Luigi De Mas bedoelde.  Wie de mysterieuze kampioen tevens aardige schaker is,  kan de lezer opmaken uit het vervolg.

Eerst Luigi. Het lukte me niet van hem een partij uit onze interne los te krijgen.  Op de clubavond van De Kentering, waarvan hij ook lid is, speelde hij een interessantere partij. Dat deze rubriek in principe uitsluitend aandacht besteedt aan de interne van HMC laten we even buiten beschouwing. Nood breekt wet: van onze clubavond kreeg ik geen partij binnen.  De tuinman gaat dus noodgedwongen een keer vreemd.

Het woord is aan Luigi:
Bij de laatste clubavond maakte Kees van Oirschot mij er op attent, dat ik op de ranglijst van de ladder zelfs boven Twan stond.( Hier moet ik , KvO,even ingrijpen . Ik vertelde Luigi dat hij gelijk was geëindigd met Twan. Een opvallende prestatie natuurlijk en voor mij een reden om Luigi eens in het zonnetje te zetten. De eindstand van de Laddercompetite periode drie is:

1) Twan Burg      39 punten uit 6 partijen.
2) Luigi De Mas   39 punten uit 8.
3) Tom Verhoeven 37 uit 9.

Jammer voor Marc Smits, die het uitstekend deed, maar net een puntje te kort kwam voor een plaats op het erepodium.)

Ik wist dat zelf niet. De laatste keer dat ik er naar keek stond ik bijna onderaan, maar het bevestigt mijn vermoeden dat er iets niet klopt met die lijst. (Twan: Of dat je zelf verkeerd gekeken hebt)
Hoe dan ook, ik had de laatste weken inderdaad nogal wat punten gescoord en Kees verkeerde in de veronderstelling dat daar er interessante partijen bij zouden moeten zitten, geschikt voor de website. Ik moest echter bekennen dat de meeste punten door onvervalst geschwindel werden behaald vanuit stellingen waarin ik verloren stond of omdat de tegenstander pardoes een stuk weggaf.
Die vergeet ik het liefst en mijn tegenstanders ook.
Bij de Kentering heb ik onlangs echter wel een interessante partij gespeeld. Met zwart tegen David Bruggeman (ong 1700).Sterker nog, ik  beleef aan deze verliespartij zelfs meer genoegen dan aan menige schwindelwinst.

Kees van Oirschot

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>