Tuin der Listen LIII: Doctor Daan versus Tiger Twan

Het zonnige weer wijst  erop dat we de zomer naderen en dus ook het einde van het seizoen 2017-2018. In de Groepencompetitie is zelfs een groep beëindigd, groep 3.  De winnaars: Bert Kramer en Luigi De Mas.

In groep 2 gaat Pierre Smeets natuurlijk nog aan de leiding en groep 4 gaat gewonnen worden door Henk Mollema.

In onze “Champions League” probeert Twan 100% te scoren.  Wie denkt dat het bereiken van dit doel voor hem een peuleschil  – de n laat ik bewust weg- moet zeker de partij hieronder naspelen, waarin Doctor Daan er bijna weer in slaagt een aanval van Tiger Twan te overleven. Weer? Ja, hun vorige partij eindigde in remise.

De varianten bij de partij zijn van Twan, de tekst is van mij.

Kees van Oirschot

1 comment to Tuin der Listen LIII: Doctor Daan versus Tiger Twan

  • Pierre Smeets

    Bericht vanuit Bad Sooden waar ik een veteranentoernooi speel (3 uit 4 tegen niet al te sterke tegenstanders). Morgen moet ik met zwart aan de bak tegen nummer twee op rating Mathias Kierzek.
    Deze Lf4 opening is bij Duitse en inmiddels ook een aantal Nederlandse veteranen erg in trek. Je hoeft geen theorie te onthouden. In de wandelgangen noemt men deze opening daarom ook wel de Alzheimervariant.
    Toch moet iedereen erkennen dat er vanuit deze opening spannende middenspelsituaties op het bord komen. Vandaag nog in de partij van Pim Ghijsen. Ook een fervent Lf4 speler.
    Dus Daan en ook Gert,van mij mogen jullie gewoon Lf4 blijven spelen. Maar we mogen er wel grapjes over maken. Ik heb het bv soms over de rollatoropening omdat oude schakers die achter een rollator lopen ook vaak deze Lf4 opening spelen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>