Tuin der Listen LIX: Twan op weg naar de triple

Schakers doen hun “werk”in stilte. Om hen heen  geen pers ( althans op de clubavond), geen getetter en getoeter. ( Wel af en toe een koor) Daarom viel het misschien niet zo op dat de strijd tussen Daan Geerke en Twan Burg van vorige week ging om de bekerwinst. Ja, Twan won . Won weer:  eerder werd hij al clubkampioen. Hoe sommigen van ons er af en toe in slagen hem hinderlijk voor de voeten te lopen, blijkt uit de tweede partij van Daan Geerke tegen Twan en uit het partijfragment van Bart van der Krogt tegen onze IGM. ( Zie hieronder.) Verder laten we zien: de eerste partij Twan-Daan en de partij Twan-Pierre Smeets( oktober 2017), waarin we kunnen zien hoe de witspeler met kleine middelen afkoerst op een gewonnen eindspel. Analyses zijn van Twan, tenzij je de toevoeging “KvO” tegenkomt.

Wat staat ons nog te wachten? Het clubkampioenschap snelschaken, komende vrijdag. Gaat Twan dit winnen? Tuurlijk. De enige die hem als het meezit van de titel zou kunnen afhouden, Thomas, reist door Zuid-Amerika.

Ik wens eenieder  veel plezier in de strijd om het zilver en een zonnige zomer.

Commentaar bij de partij van Bart: Stelling uit de partij Bart van der Krogt-Twan Burg. Hoe had Bart kunnen ( moeten !) winnen?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>