Tuin der Listen LVII: Spanning in groep twee

Zijn in groep 1, 3 en 4 de meeste beslissingen gevallen, in groep 2  is er nog volop strijd om plaats twee ( geeft recht op promotie) en om de voorlaatste plaats ( verplicht tot de afzink). Het enige dat vaststaat is de groepswinst van Pierre, die wij hiermee feliciteren en die onder luide toejuichingen aanstaande vrijdag in de Rembrandtzaal een ereronde zal lopen.

Mede door zijn goed voorbereide aanpak van het 3…f5 van Loek Mostertman won Leon ter Beek zijn laatste partij. Zijn score ( 4 uit 6) kan alleen geëvenaard worden door Derk-Jan Morelis. DJ moet dan zijn laatste partij winnen van…de tuinman. De tuinman is niet bepaald in bloedvorm: tegen Dewi Vermeulen kwam hij, zoals vaker, goed uit de opening, verprutste hij zijn voordeel en zag ook nog een matdreiging over het hoofd. Een dreigende afzink is zijn deel.

Terug naar Derk-Jan en Pierre. Het valt niet mee om tegen de solide Pierre in het voordeel te komen. Toch slaagde DJ daarin. Zo rond zet 25 had hij twee pionnen meer, maar Pierres stukken stonden wat beter. Hoe laatstgenoemde daarvan uiteindelijk profiteerde zien jullie nu. Pierre durfde het aan analyses te maken zonder elektronische assistentie.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>