Tuin der Listen LVIII: Tuin Tegen Tom?

Tom Verhoeven is een van onze betere spelers. Toch publiceren wij vaak een partij waarin het hem niet best vergaat. Wat kunnen hiervoor de redenen zijn?
-Een nederlaag van een 2200-speler tegen trekt nou eenmaal de aandacht.
-Tom heeft het als competitieleider zo druk dat hij niet toekomt aan het inzenden van zijn partij, waardoor zijn overwinningen niet in beeld komen.
-De tuinman verliest zo vaak van Tom dat hij hem graag te kijk zet in zijn rubriek.
De tuinman zelf houdt het op punt een en twee.
Opvallend zijn de prestaties van Leon tegen Tom. De statistische gegevens ken ik niet, maar gezien het krachtsverschil op papier- duidelijk in het voordeel van Tom- mogen de resultaten van Leon er zijn. Afgelopen week won hij en zeker niet voor het eerst. Zie hier hoe hij dat voor elkaar kreeg.

1 comment to Tuin der Listen LVIII: Tuin Tegen Tom?

  • Leon ter Beek

    Mooie analyse, Kees!
    Ik denk dat het omslagpunt in de partij inderdaad ligt op wits 27e zet, zoals jij ook aangeeft. Wit had hier misschien inderdaad beter 27. g4 kunnen spelen. Maar in de variant die jij als vervolg geeft lijkt 30… Dh4 mij sterker dan 30… Dd2. Na bijvoorbeeld 31. h3 Ta8 (met het idee na eventueel e5-e6 en afruil op e6 Tf8 te kunnen spelen) heeft zwart toch wel tegenspel. Eventueel kan zwart met h6-h5 gaan breken. Wits koning staat een beetje op de tocht.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>