Tuin der Listen LX: Van welp naar tijgerin

Het zal Twan vaak gevraagd zijn: wat doe jij als grootmeester  nog op de clubavond tussen al die gewone clubschakers? Op de eerste plaats is Twan een groot liefhebber van ons spel, dus mag hij? En vergis je niet in de tegenstand die hij ontmoet. Dewi, ooit een onschuldig welpje , tegenwoordig een volwassen tijgerin ( achter het schaakbord dan, hè)  liet Twan urenlang zwoegen. Let bij het naspelen op de partij op het ratingverschil tussen beiden: ongeveer 800 punten. Let  vooral ook op de stelling bij zet 23 en 28. In zijn analyses toont Twan aan dat Dewi  in het voordeel had kunnen komen. Oké, dat gebeurde niet, maar ze slaagde er wel in  om heel lang binnen de remisemarge te blijven. Op zijn tandvlees wist Twan toch nog te winnen. Hij zal voor hem een hele opluchting zijn geweest.  Nog één conclusie: die rating van Dewi , 1700-nog wat, slaat nergens op. 1900 à 2000 komt dichter bij de waarheid.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>