Game, Siem, en Mischa

HMC Den Bosch is voortvarend begonnen aan de Meesterklasse met een ruime overwinning op Kennemer Combinatie. In het Kennemer Sportcenter werd het 6.5-3.5 voor de Bosschenaren.
Sportcenter. Wij houden van sport, dus even op de website gekeken. Het is mogelijk om een baan te huren, tennis, leuk! Dus 1 auto vertrok al om half 10 om voor de partij een ontspannend potje te kunnen tennissen.


Nouja ontspannend: Thomas/Twan vs Mischa/Justin, met als inzet een kratje bier. Mischa en Justin hadden wel wat ervaring met tennis, dus moesten Thomas ik het maar van een slimme strategie hebben. We stonden goed opgesteld bij het en met een aantal smashes bij het net kwamen we op een vroege break. Bij een 5-3 stand kregen we een eerste matchpoint, maar dat werd gepareerd door de gebroeders Senders. Er moest een tiebreak aan te pas komen, maar het 2de matchpoint werd wel benut, 7-6(4) dus.

Dat we bij het schaken ook 2 matchpunten zouden verdienen hadden we niet meteen gedacht. KC, dat bij de beste 3 teams hoort, zou gemiddeld met 100-150 ratingpunten meer op kunnen komen. Bovendien had Kennemer in de zomer overtuigend de transfermarkt gewonnen. Als je toppers als Christov en Ali kwijtraakt kan daar toch nauwelijks sprake van zijn, lijkt me. Jorden en David waren er ook niet bij, en dus kwam KC niet op volle oorlogssterkte.

HMC Den Bosch was ook actief op de transfermarkt. Niels Ondersteijn werd voorzitter van Paul Keres, en Rob doet het even rustig aan. Gelukkig vonden we met Martin Martens en Siem van Dael waardige vervangers. Ook Justin Senders maakte zijn debuut.
Hij is weer verhuisd naar Brabant, dus zijn de gebroeders Senders weer herenigd.

Mischa serveerde zijn eerste ace van de dag op het schaakbord, terwijl Justin wat sterke crossballen ten tonele voerde. Snelle leerlingen!
De meeste andere borden liepen ook voortvarend. Martijn pakte een vroege voorsprong die niet meer werd weggeven.
In vergelijking met Tycho 2 jaar geleden was Martijn meer van het slow-playen. Loek had evenzo geen schijn van kans.

Jeroen koos voor een gesloten verdediging, maar Quinten probeerde ijzer met handen te breken. De snoeiharde return van Jeroen langs de lijn leverde alweer het vierde punt op.

Debutanten Siem en Martin hadden leuke partijen, met kansen voor beide spelers. Met een remise konden we niet ontevreden zijn.

Er leek nog een probleem te zijn, want er moest een vijfde set aan te pas komen, en de banen waren maar tot 6 uur gehuurd. De verhuurder was onverbiddelijk. Gelukkig werd er achter de bar nog een mooi plekje gevonden. De techniek van Nargiz werd beloond met een punt.

Voor uitslagen en standen zie de NOSBO-site.

Een mooi begin dus voor HMC Den Bosch. Op basis van de gemiddelde ratings kan het een lastig seizoen worden, maar voor nu doen we mee om het kampioenschap!

 

5 comments to Game, Siem, en Mischa

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>