Tuin der Listen LXI: Voorzitters die kunnen schaken, waar zie je dat?

De opkomst bij de eerste twee dagen van onze interne was opmerkelijk. Wij zagen een paar nieuwe gezichten – welkom jongens/heren- van wie er een, Wilbert Schreurs, in zijn jeugdjaren een tegenstander van René Olthof en Piet van Eijndhoven in de strijd om het Brabants jeugdkampioenschap, het Tom Verhoeven moeilijk wist te maken. Dan weet je het wel. Een paar oudere gezichten ontbraken. Bart van der Krogt, Loek Mostertman en Cees van Zelst zagen we nog niet. Hopelijk kruipen ze binnenkort weer achter het bord. Nou ja, kruipen…
Deze week vooral aandacht voor de partij van onze voorzitter. Met onorthodox en agressief spel en zonder Leningrader pakt hij de degelijke stelling van Pierre aan. Met tekst en uitleg van Thomas himself volgt de partij hieronder.
Een bijzondere confrontatie was die tussen Twan en Mischa. Mischa op de clubavond, dat zien we niet vaak. En hun namen zagen we niet op de indeling voor de laddercompetitie? Hoe zit dat? Twan bracht opheldering: zij speelden de finale van de play-offs seizoen 2011-2012. ( Heus, de jaartallen kloppen. Volle agenda’s zeker?) In een mailtje merkt Twan op dat er sinds die tijd veel is veranderd: Mischa was destijds 14, nu 21, zijn rating toen 1900, nu 2300. Twan : toen geen GM, nu wel. Twan bleek oppermachtig. Met verzorgd strategisch spel gaf hij Mischa geen kans op tegenspel. Zo werd hij voor de achtste keer clubkampioen en er gaan nog vele titels volgen. Ook deze partij vind je hierna. Analyses van Twan, tekst van mij.(KvO).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>