Tuin der Listen LXII: Een nieuw seizoen, een nieuw repertoire

Thomas Mollema – voor nieuwe leden: hij is onze gewaardeerde voorzitter- bracht onlangs drie maanden door in Zuid-Amerika en dat nog wel zonder bord en stukken. Het heeft hem kennelijk goed gedaan, zoals we vorige week al zagen in deze rubriek. Dat hij zijn vorm heeft weten te handhaven kun je hieronder zien aan zijn partij tegen Piet van Eijndhoven. Piet maakte ook een reis, maar dan door de openingstheorie: hij vond het tijd om zetten als 1.d4 en 1.Pf3 al of niet tijdelijk vaarwel te zeggen en te gaan experimenteren met 1.e4. Dat kan in je eerste partijen ermee problemen geven, zeker als je in een scherpe variant van het Tweepaardenspel terecht komt. Een partij voor de liefhebbers van het 1.e4  e5-werk.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>