HMC 2 wint opnieuw

In de 2e ronde kwam HMC 2 uit tegen Wageningen 2. Dit team speelde in de 1e ronde gelijk tegen Stukkenjagers 3, maar had bijna gewonnen. Een geduchte tegenstander dus.

Derk-Jan speelde  tegen Jef Verwoert die 240 ratingpunten meer heeft. Derk-Jan speelde ook nog met zwart. Dan begin je met een achterstand. In een Reti werd Derk-Jan langzaam weggedrukt en dan komt er vanzelf die fout die het nog erger maakt. Één nul achter.

Vrij snel daarna was het de beurt aan Gert. Gert kwam  positioneel in een mooie stelling terecht, waarbij Clemens de Vos weinig meer kon doen, gewoon vleugellam was. Er waren alleen nog maar slechte zetten.  Het punt was binnen.

Daarna kwam mijn partij tot een einde. De 25e en 26e zet van Martijn Naaijer waren niet goed, waarna het niet moeilijk was om het punt te scoren. Met mijn ingepakte rechter oor kwam me dat goed uit. Anders dan bij Vincent van Gogh heeft een professional aan mijn oor gezeten, maar toch. De overige uitslagen heb ik dus achteraf vernomen.

Frits kwam met goed samenwerkende stukken uit de opening. Ik meende dat Frits aanvankelijk moeilijk stond, maar Frits bewees dat hij de positie beter begreep. Een vrije d-pion bracht de beslissing omdat Robin van Leerdam deze pion alleen kon stoppen door een stuk te geven.

Leon kreeg een Hollandse verdediging tegen zich. Uit eigen ervaring weet ik dat Leon daar goed mee om kan gaan. Dat zijn tegenstander Hans Dam 202 ratingpunten meer bij zich had, hielp hem niet. Leon scoorde een vol punt.

Jeroen had na de opening een klein plusje. Dit plusje verdween in een ingewikkeld middenspel. Tjerk Sminia, op rating de kopman van Wageningen 2, ging herhaling van zetten niet uit de weg, waardoor HMC 2 op 4.5 punten kwam. De overwinning was binnen.

Pierre kreeg snel voordeel tegen Anna Martinez, maar miste naar eigen zeggen twee keer stukwinst en mogelijk een keer mat. De partij werd remise.

Chiel had een lastige middag. Ik zag een gedrongen stelling waarin twee paarden op zoek waren naar lucht. Thomas Slijper genoot met zijn twee lopers van de ruimte die hij had. Het is jammer voor Chiel dat hij verloor, maar de team overwinning was al binnen.

HMC Den Bosch 2

Wageningen 2

Obers , F.F. (Frits) 2108 Leerdam van, R. (Robin) 2024 z-w 1 – 0
Rooij de, G. (Gert) 1944 Vos de, C.M. (Clemens) 2002 w-z 1 – 0
Smeets , P.M.V.E. (Pierre) 1974 Martinez , A.E. (Anna) 1832 z-w ½ – ½
Bersselaar van den, J.G.M. (Jeroen) 2137 Sminia , T.J. (Tjerk) 2044 w-z ½ – ½
Koster , C. (Chiel) 1937 Slijper , H.T. (Thomas) 1919 z-w 0 – 1
Dijkstra , M.C. (Matthijs) 2023 Naaijer , M. (Martijn) 2019 w-z 1 – 0
Morelis , D.J. (Derk-Jan) 1786 Verwoert , J. (Jef) 2026 z-w 0 – 1
Beek ter, L.J. (Leon) 1771 Dam , H. (Hans) 1973 w-z 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1960 Gemiddelde Rating: 1980 5-3

De foto’s zijn van René Olthof. Meer foto’s van deze wedstrijd staan hier.

De kijk van Wageningen 2 op de wedstrijd staat hier.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>