Tuin der Listen LXV: Wilbert Schreurs

Wie dit seizoen nog weinig op de clubavond is geweest vraagt zich misschien af wie Wilbert Schreurs is. Andere clubgenoten kennen hem nog van het Brabants jeugdkampioenschap, een eindje terug in de vorige eeuw. René en Piet namen het destijds tegen hem op. Met welk resultaat moet ik hun eens vragen. Wilbert speelde lang voor Waalwijk en woont in Den Bosch. Zijn rating is 2067. Iemand die je er graag bij hebt dus.

Deze week was Pierre zijn tegenstander. Toen ik even kwam kijken zag ik een veelbelovende stelling. Pierres loper stond op h6. Zou hij een koningsaanval beginnen? Nee, dat kwam er niet van. De heren hielden elkaar positioneel in evenwicht. Geen spectaculaire partij, maar wel eentje die een mogelijk antwoord geeft op de vraag wat je in hemelsnaam tegen 1.c4 moet doen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>