HMC bekert door ten koste van De Stukkenjagers

Op woensdagavond 28 november hebben we onze eerste bekerwedstrijd van het seizoen  met 3-1 gewonnen. Zoals wel vaker werden we aan De Stukkenjagers gekoppeld, blijkbaar vindt de KNSB dat een leuke match.
Het beloofde wederom spannend te worden, met gemiddeld 23+ aan beide kanten.
Net als in de avondcompetitie 2 weken geleden werd Siem aan bord 1 gezet. En wederom werd er een strakke winstpartij afgeleverd. Met zwart speelde hij niemand minder dan Lars Vereggen zoek. Misschien kunnen we hun speellocatie omdopen tot het Siemecitta.
Jeroen speelde ook een hele mooie partij, met zwart tegen Mark Haast.
Jasper kwam ergens in gevaar, en snoepte een pionnetje mee. Na de 2-0 bood hij maar gelijk remise aan, om de druk bij de tegenstander te leggen. Die probeerde het nog even, maar bood in een kansloos eindspel alsnog remise aan.
Zelf kwam ik bijzonder voortvarend uit de opening. Maar het lukte me niet om de winst vinden. Wel een dameoffer en een torenoffer, maar die werden genegeerd. Daardoor kreeg hij veel compensatie voor de kwaliteit. Hij kwam tijdelijk zelfs 2 pionnen voor, maar in tijdnood won ik die terug. Ik probeerde het nog tot na middernacht, maar moest in remise berusten.
Nog 3 matches winnen om ons voor de Final Four te plaatsen!

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>