HMC Den Bosch C dendert door in de avondcompetitie E2

OSS A – HMC Den Bosch C 1-3 (door Henk Burg)

Het zal toch niet waar zijn???
Bij aankomst werden we verwelkomd door Loek van Wely.
Hij gaat toch zeker niet mee doen tegen ons?
Gelukkig had ik met griep in de leden al bord 1 mogen ruilen met Henk Mollema.
Nou Henk is van niemand bang, dus dat scheelt.
Een storm in een glas water. Want Loek speelde niet mee.
De telefoonlijn met Twan voor de voorbereiding had ik inmiddels wel geopend.
Maar het was verder allemaal niet nodig. Jeroen Hartendorp, oud lid van HMC, was er ook.
Hij kende zijn medejeugdspelers, Paul en HenkB, nog wel. Dat dit 47 jaar geleden was deerde hem niet. In 1972 werd Jeroen, nipt voor mij, jeugdkampioen van HMC.
We traden aan met HenkM, Eric, HenkB en Paul.
Wat aan het begin van de avond erg opviel was het aantal aanwezige clubleden in Oss.
Maar liefst 38 schakers van Oss deze avond. Hulde daarvoor aan deze schaakvereniging.
De avond begon gezellig en bleef het ook van onze kant. Opnieuw kwam Henk Mollema beter tot gewonnen te staan tegen Broekkamp. Maar net als vorig seizoen wilde het niet lukken. HenkM vergat een veld vrij te maken voor zijn Koning. Toen die aan de wandel moest was het pleit beslecht.
Het was wel voer voor een uitgebreide analyse, maar Broekkamp was dus opnieuw ontsnapt.
Wat ik er van zag bouwt HenkM zijn stelling goed op en is verder niet bevreesd om op scherpe voortzettingen in te gaan. Maar goed het werd dus 1-0 voor het Osse.
Zelf kwam ik na een zwak, mijn keurmerk, gespeelde opening met wit maar mager uit de opening.
Bij dreigende lopers van ongelijke kleur in het eindspel zou het wel eens op remise kunnen eindigen.
Paul had in zijn partij wel snel de overhand en de betere kansen. De winst kwam definitief binnen na een dubbele aanval die een stuk opleverde, 1-1. Maar ja Eric was nog bezig. Om te winnen hadden we aan 2 remises te weinig. Maar Eric is in vorm!! Je zou kunnen denken dat hij favoriet is van de doorschuifvariant ala Merx. Want alle pionnen raakte in elkaar geschoven. Een flankaanval echter op de damevleugel sloeg echter een bres in de verdediging van zijn tegenstander. Toen Eric ook nog een paard als een molenwiek kon laten werken streek zijn tegenstander de vlag, 1-2. Direct werd mij remise aangeboden. Dat weigerde ik direct want inmiddels was ik dichtbij winst door een opstapeling van kleine foutjes van mijn sympathieke tegenstander. De winst moest ik nog wel even met de nodige zekerheid uitvoeren. Met griep achter de tafel was ik toch wat onzeker. Een mooie winst hoefde niet, die kwam toch wel, 1-3. Uiteindelijk een dikke overwinning. Met een 100% score gaan we in december vol goede moed verder tegen de grootste concurrent.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>