In Memoriam Harrie Wolfs

Ons oud-lid Harrie Wolfs is in september op 92-jarige leeftijd overleden.

Harrie verbleef de laatste jaren van zijn leven in Bosrijk in Vught.

Hij is bijna 40 jaar lid geweest van HMC.

Harrie schreef jarenlang de verslagen van de externe competitie in het Brabants Dagblad. Ook repareerde hij de, vooral analoge, klokken en gaf tijdens de ALV een overzicht van de aanwezige werkende klokken.

Harrie Wolfs bij de ALV in 2007 (Olthof)

Een bijzondere persoonlijke herinnering heb ik toen ik als teamleider met Harrie naar Oss ging om een beslissende afgebroken partij uit te spelen. Zijn tegenstander had een zet afgegeven en Harrie vreesde dat dat wel eens een winnende damezet zou kunnen zijn. Onderweg heb ik hem moed ingesproken. In Oss bleek zijn tegenstander de dame te hebben teruggetrokken. Harrie en ik keken elkaar eens lachend aan en Harrie wist zijn partij tot afgrijzen van de toekijkende Ossenaren simpel te winnen.

Harrie Wolfs, foto door Jos Peters.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>