Tuin der Listen LXXI: Het werd de witspelers zwart voor de ogen

In de Groepencompetitie begint schot te komen. Opperwezen Twan voert onze Champions League aan. Niemand kijkt daarvan op. Een plaatsje lager zien we Jeroen van den Bersselaar, die met ondernemend schaak Wilbert Schreurs in de problemen bracht. Zie voor partij en commentaar van Jeroen hieronder.
Thomas staat natuurlijk op kop in groep 2. Hij is te sterk voor die groep, maar hij kwam erin terecht door een maandenlang verblijf in Zuid-Amerika, waardoor hij zijn plaats in 1 op het spel zette. Tom staat, tijdelijk waarschijnlijk, onderaan na verlies, met wit nog wel, tegen Piet van Eijndhoven. Wie de tweekamp tussen Caruana en Carlsen volgt weet dat het voor de witspeler steeds lastiger wordt iets te bereiken tegen een opponent met een goed doortimmerd repertoire. In de partijen van Jeroen en Piet zien we dit terug.
Luigi staat met 2 1/2 uit 3 aan kop in groep 3. Een indrukwekkende prestatie voor iemand voor iemand die relatief weinig ervaring heeft en het moet doen met weinig parate openingskennis. Loek is de andere kanshebber op promotie. Dat is minder verrassend.
In 4 gaan Joep, Gert-Jan en Ekko uitmaken wie deze groep ontstijgen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>