HMC Den Bosch A klimt naar de tweede plek

De avondcompetitie is spannend dit seizoen. 6 van de laatste 8 matches zijn in 2-2 geëindigd.
De Stukkenjagers A speelde tegelijkertijd tegen KiNG A. Kans voor ons om aan ons doelsaldo te werken tegen De Stukkenjagers B.
Uiteindelijk moesten we echter blij zijn met een nipte overwinning.

De match begon nog wel voortvarend met Nargiz die binnen 12 zetten won. Zie hieronder hoe ze dat zo snel voor elkaar kreeg.
Joris had een spannende stelling tegen César Becx.
Thomas lijkt deze periode wat leergeld te moeten maken voor het veranderen van zijn repertoire. In een Triangle startte Thomas een flankaanval, maar de tegenstoot in het centrum kostte gelijk een stuk, mede door een misrekening van Thomas.
Joris dacht dat ik wel kon winnen, en plaatste een tactisch remiseaanbod. César zag het ook niet helemaal zitten met weinig tijd.
Maar mijn partij liep ook niet helemaal soepel. De opening ging nog wel aardig en ik had een pion buitgemaakt. Maar ik moest de diagonaal sluiten en tegenstander Sebastiaan Dijksman nam de enige open lijn in. Toch lukte het om mijn paard naar een sterk veld om te spelen en stukken te ruilen. Daardoor won het eindspel relatief eenvoudig.

Op 29 januari spelen we tegen HSC A. Met een goed resultaat komt een eerste plek weer ietsje dichterbij.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>