HMC Den Bosch C

(door Henk Burg)

Het gaat nog steeds voortvarend met dit avondteam. In een goed gevulde speelzaal mochten we, onverdiend weliswaar, met een 1-0 voorsprong beginnen. Henk Mollema bood zijn plek aan en zodoende kon Derk-Jan Morelis toch mee spelen.

De overige drie borden gingen lange tijd gelijk op. Mijn partij verliep misschien (te?) snel. Toen ik dacht een kwaliteit te winnen, wat klopte, raakte ik jammer genoeg in de war. Dacht een stuk over te houden door zijn tegenzet, wat dus niet klopte, en kwam in een iets beter eindspel. Er was voor mij echter een tussenzet mogelijk, die je dus niet ziet als je te vlug wil zijn.

De partij van Derk-Jan naast me verliep soortgelijk tot dan toe. Ik moest dus doorspelen want de partij bij Eric was van ver af, van dichtbij ook waarschijnlijk, ingewikkeld. Toen echter Derk-Jan door kleine foutjes af te straffen naar winst uit liep kon ik mijn partij remise geven om zodoende de team winst veilig te stellen.
Remise was het inmiddels eigenlijk ook wel maar ik probeerde tot dan toe nog steeds nog wat te frutselen.

Eric tenslotte maakte met remise de eindstand tot 3-1 op.
De volgende ronde spelen we als koploper tegen de nummer 2 van de competitie, onze vrienden van de Kentering.
We zijn gewaarschuwd want zij boekten een mooie 3-1 zege tegen Groot Ravenstein waardoor zij dus net voor de winter de 2e plek veroverden.

Winterkampioen dus maar daar krijg je geen klok voor. We krijgen het nog zwaar genoeg.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>