Tuin der Listen LXXIV: Twans zilveren jubileum

Een harde werker, die Twan: speelt op vrijdag op de club een partij in de Groepencompetitie, stuurt om 22u.40 al een mailtje naar mij met partij en analyses en moet zaterdag vroeg op om voor de externe af te reizen naar Sas van Gent. In zijn mailtje wijst hij erop dat hij door zijn overwinning op Wilbert 25 partijen met normale bedenktijd (dus partijen voor de beker niet meegerekend) achtereen won. 25! Twan kennend zal hij alles in het werk stellen om dit aantal te verdubbelen. Wat moeten wij, schakers met een beperking, daartegen doen? Wij van de afdeling “Wanhoop nooit” kunnen moed putten uit de wetenschap dat er in de serie van 25 partijen zaten waarin Loek, ondergetekende en zeker Bart kansen kregen. Vakkundig om zeep geholpen uiteraard.
Het naspelen van Twans zilveren partij kan ik jullie aanbevelen. Met sterk strategisch spel schept hij zwaktes in de zwarte pionnenstructuur, wat niet wegneemt dat zijn tegenstander, Wilbert, tegenkansen krijgt. Let ook op het gevecht tussen het paardenduo en het loperpaar. De analyses van Twan heb ik uitgebreid, wat te zien is aan mijn initialen, KvO.

1 comment to Tuin der Listen LXXIV: Twans zilveren jubileum

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>