Tuin der Listen LXXV: Een wel heel moderne verdediging

Met deze titel probeer ik de opening van de hiernavolgende partij te typeren. Kijk naar de stelling na zwarts vijfde zet en je begrijpt wat ik bedoel. Kan tegenwoordig alles? Je zou zeggen van wel. Waarom bestuderen wij openingen? Waarom kopen wij boeken? Waarom schaffen we DVD’s aan? Vanaf heden hoeft dat niet meer. Speel g5, ook als je niet Bosboom heet, en leef nog lang en gelukkig. Deze introductie slaat op de felle strijd tussen Thomas Mollema en Leon ter Beek, waarvan je hierna kunt genieten. Echt, deze partij mag je niet missen , een partij “qui vaut le détour”. (Frankrijkgangers weten wat ik bedoel). Het eigenzinnige en desondanks verhelderende commentaar is van Mollemaestro himself, op twee opmerkingen van KvO na.

1 comment to Tuin der Listen LXXV: Een wel heel moderne verdediging

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>