Tuin der Listen LXXVIII: Kees kiest Koos en Hakker Henk

Behalve aan een hardnekkige verkoudheid lijd ik blijkbaar ook aan een even hardnekkige alliteratiedwang. Toen Thomas me zaterdag de partij van Koos tegen Bart zond stond de titel boven het stukje meteen vast: Kees kiest Koos. Maar ja, dan krijg je op het einde van de dag ook een partij van Henk. Spelbederf bijna. Maar Henk staat bekend als hakker, dus…Maar laat ik eens ophouden met dat geklets over mezelf. Terug naar de partijen: Koos Hendriks offerde in de opening een pion, al vermoed ik dat hij niet oplette en pionverlies over het hoofd zag. Bart profiteerde onmiddellijk, maar misschien had hij die kans beter onbenut gelaten, want Koos kreeg aanvalskansen. Hoe het verder ging wordt uitvoerig toegelicht door Thomas Mollema.
De andere Mollema, Mollema senior, schaakt als een junior. In zijn bekerpartij , met slechts 55 minuten p.p.p.p. dus, tegen Bert Kramer gaat onze jonge god zich te buiten aan een heerlijk Lxh7!. Geniet mee met Henk en speel ook deze partij na.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>