HMC B wint van koploper De Combinatie A

HMC B heeft een avondwedstrijd ingehaald tegen De Combinatie A. Waar het in vorige wedstrijden nogal eens misging voor HMC B, werd nu van de koploper gewonnen!

Piet kreeg in zijn partij tegen Gerard van den Berg op de 16e zet een stuk cadeau kreeg. Vijf zetten later gaf zijn tegenstander op. Een makkelijk verkregen eerste punt!

Net als vorig jaar speelde Matthijs met zwart tegen Rob Aarts. Waar Wit zich bij de vorige confrontatie liet verrassen en slecht uit de opening kwam, verliep de opening dit keer minder goed voor Matthijs. Zijn tegenstander liet Matthijs vervolgens niet ontsnappen: 1-1.

Vanuit de opening bereikte Wim van Oostrum een gelijkwaardige stelling. Gezien de stand op het bord van buurman Loek, bood Wim in lichte tijdnood remise aan. Hoewel Martien van der Sanden mogelijk iets beter stond, nam hij geen risico en accepteerde het aanbod.

Loek kwam in de opening een pion voor te staan. Loek meldt dat zijn tegenstander de Riga-variant van het Joegoslavisch speelde, welke variant tegenwoordig beter bekend is als ‘de Leeuw’. In zijn analyse van de opening laat Loek zien hoe dat ging. Net voor de tijdcontrole kon Loek afwikkelen naar een gewonnen toreneindspel en zo de zege voor HMC B binnenhalen.

HMC Den Bosch B

De Combinatie A

Uitslag
Dijkstra , M.C. (Matthijs) 2087 Aarts , R. (Rob) 2130 z-w 0 – 1
Eijndhoven van, P.J. (Piet) 1992 Berg van den, G. (Gerard) 1994 w-z 1 – 0
Oostrum van, W. (Wim) 1861 Sanden van der, M. (Martien) 1853 z-w ½ – ½
Mostertman , L.G. (Loek) 1839 Hurkmans , T. (Tibor) 1759 w-z 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1945 Gemiddelde Rating: 1934 2½-1½

1 comment to HMC B wint van koploper De Combinatie A

  • Brent

    Loek mag blij zijn dat de tegenstander 0-0 deed en niet De7. Dan heeft wit het zwaar. Tenzij wit de theorie op zijn duimpje kent, maar dat doen er niet veel.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>