HMC Jeugdtalent Pim Jilesen grijpt net naast de prijzen op PK Brabant

Op 2 en 3 januari werd in Soerendonk het PK Brabant voor de jeugdcategorie E (geboren in of na geboren in of na 2009) gespeeld. Vanuit HMC deed Pim Jilesen mee.

 

 

 

 

 

 

 

 

In een sterk deelnemersveld wist Pim na de reguliere partijen gedeeld derde te worden, samen met drie andere spelers. Dat werd dus barrage spelen. Na zes partijen barrage was er een duidelijke winnaar: Kevin Gang. Pim eindigde gelijk met Roel Hompes.

Er stond echter nog iets op het spel: een ticket voor het NK-E jeugd. Roel en Pim moesten daarom nog een keer aan de bak, en nu in een ware Armageddon, iets wat bij de PK Brabant jeugd nog nooit was voorgekomen. Bij remise zou er doorgespeeld worden met kleurverwisseling. Roel begon met zwart en had dus iets meer tijd. Een spannende partij volgde die Roel leek te gaan winnen maar ook deze partij bracht geen beslissing. Het werd remise. Zowel Pim als Roel konden, net als andere aanwezigen, de humor hier wel van inzien. De kleuren werden wederom verwisseld. Roel had nu tijdnadeel. Dit keer profiteerde hij van de fouten van Pim waardoor hij uiteindelijk de winst naar zich toetrok. Pim was er als eerste bij om Roel te feliciteren. Erg sportief natuurlijk want hij was natuurlijk ook graag naar het NK gegaan.
Uiteindelijk had Pim twee leuke schaakdagen beleefd en kon hij terugkijken op een uitstekende prestatie.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>