Tuin der Listen LXXVII: Tovenaar Thomas

Hoestend en proestend wilde ik niet achter het bord gaan zitten, dus bleef ik vrijdag thuis .Van Jeroen-hij maakte gehakt van Leons Elshadsysteem- en Thomas ontving ik een dag later hun partij en ik vernam dat ook de duels tussen Jos en Pieter en Eric en Joep onderhoudend waren. Een partij die zeker ieders aandacht verdient is die van Daan Geerke en Thomas Mollema. Het is de eerste van twee bekerpartijen, gespeeld met een bedenktijd van 55 minuten p.p.p.p. Deze afkorting typend denk ik aan ons nieuwe lid Max Kaliberov, afkomstig uit de Oekraïne. Wat moet hij niet denken van het Nederlands als hij vier dezelfde medeklinkers achter elkaar ziet? Welkom bij HMC, Max. Even terug naar Daan en Thomas. Van dit tweetal kun je creatieve ideeën, ingewikkelde varianten en onverschrokken aanvalsspel verwachten. En inderdaad zien we deze elementen volop terug in de hierna volgende partij. Dat ze dit in zo weinig tijd voor elkaar krijgen. Het commentaar is van tovenaar Thomas .

( K.v.Oirschot; k.v.oirschot@home.nl)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>