Bekerteam verslaat Arnhem

Dankzij een solide overwinning op ASV is het bekerteam van HMC Den Bosch geplaatst voor de Final Four van de voorrondes.
Vorige ronde was Jeroen ietsje te laat. Dit liet Jasper niet op zich zitten en gaf zijn tegenstander een flinke tijdvoorsprong door pas laat op te dagen. De matches werden op naam ingedeeld: Van Dael – Van Rijn, Bosch-Bus, Burg-Boel en Broekmeulen-Wilgenhof.

Siem kreeg in het Konings-Indisch de afruilvariant te verwerken tegen van Rijn. Aanvankelijk leek het alsof Siem zelf op winst speelde, maar zijn stelling verslechterde en hij kwam in een eindspel met een pion minder terecht. Jeroen offerde een kleine kwaliteit voor een vrijpion, maar had wat zwaktes in zijn koningsstelling. Jasper miste Lxf2+, maar was beter in de complicaties die volgden. Ik had een spannende Najdorf, waar het lang onduidelijk was. Toen ik er eenmaal uitkwam, had ik een kans om het af te maken, maar danhad ik wel een nauwkeurige zettenreeks uit moeten voeren. Ziet u hoe?

Jeroens vrijpion besliste, waardoor we op 2-0 kwamen. In de slotstelling had ik nog wel op winst kunnen spelen, maar koos ervoor de teamoverwinning veilig te stellen. Siem kon na lang knap verdedigen de partij nog remise houden. 3-1 dus!
De volgende ronde spelen we tegen UVS, Zuid Limburg, of De Pion/Eindhoven.

Voor foto’s van Rene zie zijn dropbox link.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>