HMC Avondteam C “Door het oog van de naald”

Nagekomen fragment van Henk:

Hieronder ben ik met zwart aan zet en kan ik een redelijke eenvoudige winnende voortzetting kiezen. Ik heb 2 mogelijkheden en keurde er 1 af vanwege kansen voor de tegenstander terwijl de goede zet voor zwart, wit onoverkomelijke problemen bezorgd. Stukje psychologie. Kijk naar dreigingen maar ook naar eigen kansen! Ik ben apart blij dat we op deze avond gewonnen hebben.

Matches tegen Rosmalen worden zo langzamerhand klassiekers.
Rating verschil aan het begin betekent slechts iets op papier en verder niets.
We kwamen er goed van af. Zelf speelde ik met gebroken hart vanwege zeer droevige familieomstandigheden. Ik wilde echter beslist mee doen, mijn broer Marcel had dat zeker gewild.
“Ja joh, gewoon doen” had ik in mijn gedachten. Maar het viel niet mee en kwam in de partij onder druk. Maar slechter stond ik nooit en kreeg één kans om toe te slaan maar was te veel bezig met niet te willen verliezen. Dat lukte en zo werd een eerste halfje binnen gehaald. Derk-Jan speelde een puike partij. Veel zag ik er niet van. Hij stond misschien al lang een beetje beter. Maar Paul en ook Henk Mollema hadden het zwaar en stonden op basis van hun stelling min of meer verloren. Daardoor hield ik die borden meer in de gaten. Het hielp dat Derk-Jan in het late middenspel stukwinst behaalde en kort daarna de overwinning. Paul vocht zich onder de aanval van Pieter uit maar dat ging wel met een kwaliteitsverlies gepaard. Het hielp dat Pieter die kwaliteit, onnodig zo zei Paul, weer direct teruggaf.
Daarna speelde ze nog spannende zetten, beide zonder fouten, en werd het remise.
Voor de overwinning resteerde nog een halfje. Henk had zich ook terug geknokt in de partij en nu moest Luigi zelfs, hoewel niet heel moeilijk, voor een remise strijden.
Het kwartje viel dus onze kant op. Misschien speelde we wel met 5, wie weet.
Door deze overwinning kan alleen ODI ons nog achterhalen. Met nog 2 wedstrijden te spelen hebben wij 4 matchpunten en 3 bordpunten meer.
Marcel speelden jaren terug, toen er nog een dependance van HMC op de helftheuvel was, bij HMC Den Bosch. Marcel Burg (17-11-1961 // 22-01-2019) kwam om in Thailand met een scooter waarvan bergaf de remmen plots dienst weigerden.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>