Tuin der Listen LXXXI: Zonder rijles, zonder zwemles

Schaken zonder lessen van het Stappenplan toen je zeven was, is net zoiets als autorijden zonder rijles of zwemmen in zee zonder ooit zwemles te hebben gehad. Deze vergelijking dringt zich op wanneer je nadenkt over de opvallende prestaties van Henk Mollema en Luigi De Mas. Uit de verhalen van Luigi maken we op dat hij in zijn studententijd wel eens achter het schaakbord zat, maar Henk is zich pas op ons spel gaan toeleggen, toen zoonlief zich aanmeldde bij HMC. Zeker, zij zijn niet de enigen die zich ongediplomeerd door het harde schaakleven slaan , maar gezien hun beperkte ervaring en gebrek aan parate kennis van het spel doen zij het meer dan aardig. Luigi promoveert zelfs naar groep twee( Als de loting in zijn voordeel uitvalt. Bert heeft namelijk evenveel punten .) Henk maakt het Tom lastig. En dat is nog een eufemisme. Zie hoe hij het hem flikt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>