Tuin der Listen LXXXII: B&B

Op 22 februari loste wedstrijdleider Tom Verhoeven het startschot voor de tweede cyclus van de Groepencompetitie. Prangende vragen kwamen op bij het zien van de nieuwe groepsindeling: zou Twan Burg zich weten te handhaven in Groep 1? Hoe zou het herintreder Brent- met- dezelfde- achternaam vergaan? Zou Tom Verhoeven eindelijk Groep 2 ontstijgen? Zouden Bert Kramer en Luigi De Mas genoeg moed verzamelen om na het winnen van Groep 3 gebruik te maken van het recht op promotie? Hoe vaak zou Henk Mollema in Groep 4 zijn loper offeren op h7?
Het begin van de antwoorden valt af te lezen aan de stand na ronde 1 . Tom heeft de resultaten al verwerkt. Zie zijn site “Interne competitie.”
Het snoepje van deze week is duel tussen de heren B&B, Brent Burg- Jeroen van den Bersselaar (Groep 1). Het is bijna onmogelijk om het Jeroen in de opening al lastig te maken, maar Brent slaagde daarin door een opvallend zetje. Let op 6.e3. Het commentaar is van Brent. Waar je “KvO” ziet, heb ik me ermee bemoeid. Het komt de leesbaarheid niet ten goede, geef ik toe. Het zij zo.

1 comment to Tuin der Listen LXXXII: B&B

  • Albert Kramer

    Over moed verzamelen bij promotie het volgende: in groep 3 eindigden Loek, Luigi, en ik gelijk met 3 1/2 uit 5. Loek zou promoveren want gewonnen van Luigi en mij. Het lot (fatum) zou de volgende promovendus aanwijzen. Per groep promoveren er 2. Luigi zag van enig loten af. Je zou zeggen dan blijft er maar één over. Inderdaad aldus de wedstrijdleider. Maar het lot bepaalt. De rationaliteit van deze regel ontgaat mij. Het lot wees uit: geen promotie. Mij dunkt strijdig met de regel dat er per groep 2 kunnen promoveren. Ik kom later bij de volgende algemene vergadering hierop terug met een voorstel steunend op de respectievelijke elo-ratings waaraan een winstverwachting kan worden gekoppeld. Vooruitlopend kan ik vermelden dat op basis daarvan Luigi de beste prestatie heeft geleverd want de laagste rating. De gewenste amor fati in het vigerende systeem ( de wedstrijdleider bracht het met verve ter sprake) zou weleens fataal kunnen zijn voor de deelname.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>