HMC C Kampioen!!

door Henk Burg
Op 26 februari alweer speelden we voor het kampioenschap tegen Ravenstein uit. 1 matchpunt was maar nodig en dat haalden we dan ook maar.
Onze topscoorder Derk-Jan kon deze keer niet mee doen maar gelukkig ging Wilbert als invaller op dezelfde voet verder. Van een afstandje kon ik zien dat hij een gedekt vrijpion kreeg op de 7e rij.
Die partij was wel binnen dacht ik op dat moment. En dat was ook zo. Vrij snel op 0-1 voor ons dus.
Maar Wilbert maakte zich zorgen, Henk Mollema en Eric Merx stonden zeer matig tot verloren. En zelf stond ik echt nog niet gewonnen, het zag er akelig gelijk uit. En toen begon het toch onze kant uit te vallen. De tegenstander van Eric dacht het met een offer uit te maken maar dat mislukte grandioos. Eric kon zijn stukken groeperen en was min of meer uit de problemen. Zijn tegenstander bood plots remise aan. Dit was Eric erg welkom want hij had al een tijdje peentjes zitten zweten. Dat betekende voor mij dat ik een halfje binnen moest halen voor het kampioenschap. Althans dacht ik zo want Henk Mollema was toen nog niet terug aan het komen.

Onze topscoorder Derk-Jan kon deze keer niet mee doen maar gelukkig ging Wilbert als invaller op dezelfde voet verder. Van een afstandje kon ik zien dat hij een gedekte vrijpion kreeg op de 7e rij. Tijdje in een nog betere stelling vond ik het toch mooi geweest en bood toch remise aan. De Henk die nog speelde kwam in een mooie stelling voor hem terecht. Volledige analyse heb ik nog niet gekregen maar hij leek het toch af te kunnen maken. Jammer genoeg verloor hij toch.
Met nog 1 wedstrijd te spelen al kampioen zijn voelt heerlijk. De eerste prijs klok is binnen.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>