Stukkenjagers 3 – HMC 2 4-4

Door Pierre Smeets

Voor de zevende competitieronde moesten we in Tilburg aantreden tegen Stukkenjagers. Een topduel:  beide teams staan een en twee met  evenveel matchpunten.

Stukkenjagers speelt in Cinecitta. Een ruimte die kwa sfeer op ons hele team indruk maakte en men was ook zeer te spreken over de bar. Zeker toen bleek dat je daar een heus glas bij je frisdrank krijgt.

In de hoek van de speelzaal

Piet, Jeroen en Frits

Borden-5, 6, 7 en 8

 

In een druk bezette speelzaal  – er speelden meerdere teams-  werd na een welkomstwoord van Cesar Becx  mooi op tijd begonnen.

 

 

 

 

 

 

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op. Frits en Jeroen maakten remise, Chiel wist een mooie Najdorf te winnen en Gert lukte het met een stuk minder niet om eeuwig schaak te geven en gaf op.

Piet won mooi met zijn twee lopers tegen loper en paard.  Jammer dat Loek er niet bij was, hij zou genoten hebben van de kracht van het Loperspaar.

 

Daarna verloor eerst Matthijs. Hij had wit maar na twintig zetten kreeg hij zo’n Koningsaanval over zich heen dat het leek of hij zwart had. Hij kon het niet bolwerken en werd matgezet.

Daarna moest ik eindelijk mijn partij opgeven nadat ik dertig zetten lang had tegengestribbeld in een verloren eindspel. Ik kon rond zet twintig het witte voordeel neutraliseren maar koos een domme combinatie die mij een pion en later een stuk voor die pion kostte.

 

Tom

 

 

Gelukkig had Tom het speellokaal weten te vinden. Na wat tijdachterstand door het te laat komen schoof hij de partij geruisloos – althans voor de leek- naar winst. Hiermee redde hij het gelijkspel.

 

 

 

Mijn enige positieve resultaat van die dag was dat ik Jeroen op een telfout kon wijzen. Klok kijken blijft ook voor volwassenen moeilijk. Ik hoop dat hij er zijn voordeel mee doet.

Inmiddels staan we met drie teams bovenaan. Het wordt dus nog spannend maar we hebben het niet meer in eigen hand.

De Stukkenjagers 3

HMC Den Bosch 2

Uitslag
Blom, M.H.M. (Martijn) 2064 Verhoeven, A.J.M. (Tom) 2164 z-w 0 – 1
Becx, C. (César) 2023 Obers, F.F. (Frits) 2159 w-z ½ – ½
Dignum, E. (Erik) 1987 Bersselaar van den, J.G.M. (Jeroen) 2152 z-w ½ – ½
Hoogendoorn, F.T.J. (Fré) 2022 Eijndhoven van, P.J. (Piet) 2006 w-z 0 – 1
Daamen, R. (Roland) 2003 Koster, C. (Chiel) 1926 z-w 0 – 1
Kat, R. (Rudolf) 1946 Smeets, P.M.V.E. (Pierre) 2002 w-z 1 – 0
Storm, K. (Karel) 1962 Dijkstra, M.C. (Matthijs) 2037 z-w 1 – 0
Greunsven, A.A.J.M. (John) 1977 Rooij de, G. (Gert) 1955 w-z 1 – 0
Gemiddelde Rating: 1998 Gemiddelde Rating: 2050 4-4

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>