Tuin der Listen LXXXV: Voer voor eindspelliefhebbers


Je ziet een stelling uit de partij Tom Verhoeven-Wilbert Schreurs , geëindigd in remise. Na afloop vroeg een groot gezelschap o.l.v. Tom en Thomas zich af of wit had kunnen winnen. Voorlopige conclusie: ja. Tom keek er thuis nog eens naar. Zijn conclusie: remise. Een dag later liet ik Stockfish 10 erop los: conclusie: wit wint. Is er binnen HMC- er buiten mag ook- iemand die zich geroepen voelt tot een definitieve slotsom te komen? Alpha Zero inschakelen mag.

4 comments to Tuin der Listen LXXXV: Voer voor eindspelliefhebbers

 • Wilbert Schreurs

  Voor de volledigheid: Tom speelde 38.Txb3 en na ..Te4 39.Kh3 Lg4 40. Kg2 Lxf5 kwammen we remise overeen. Ik was zelf na ..Lf3 bevreesd door 38.h3. Maar met minder dan een minuut op de klok was dat voor Tom niet 123 uit te rekenen…

 • Mollemaestro


  Hierbij een stelling die (bijna) op het bord kwam in de analyse. Ik zag een leuk idee, helaas werkte het in de analyse net niet. Ik heb een stuk een nieuwe plek op het bord gegeven zodat het wel werkt. Zwart aan zet: Speel de beste zet!

 • Kasparian

  Spot ik daar een patstudie?

 • Pierre Smeets

  Mooie mat- en patwendingen!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>