HMC bereikt kwartfinale beker


We zijn er ook in geslaagd om van UVS te winnen. Ditmaal moesten we langs de rand van de afgrond, en zelfs tot het allerlaatste moment had UVS de winst nog in handen. We speelden met het vaste bekerteam. Jasper kwam met de auto maar reed opeens Duitsland binnen. Hij moest dus nog een stukje terug en kwam een kwartier te laat. Tot dusver alles volgens plan, maar Siem werd snel matgezet. Kan gebeuren, de volgende keer het dreigingsniveau gelijk naar het maximale niveau schakelen zodra er een witte pion op e5 komt. Zelf stond ik de hele partij beter, en won zonder al teveel problemen. Jasper offerde ergens een kwaliteit, en dat leek wel briljant.

De tegenstander van Jasper zat met zijn handen in het haar.

Zijn vrijpion kon wel een kwaliteit terugwinnen, maar meer zat er ook niet in. Hij gebruikte veel tijd, maar kon niks vinden. De afwikkeling naar het eindspel leek ook ongelukkig te gaan, maar met paard tegen loper waren er nog wel remise kansen. De tegenstander bood opeens remise aan, dat was natuurlijk welkom. Jeroen trof een tegenstander die zwaar voorbereid was, in de beker nog wel. Die had de partij Ducarmon-Bosch goed bestudeerd en tot de conclusie gekomen dat het witte ruimtevoordeel wel wat waard is, mits de pionnen goed gedekt blijven en het openen van de stelling voorkomen wordt. Op de damevleugel maakte Bons een pion buit. Jeroen bracht al zijn stukken door een klein gaatje op de koningsvleugel, het is me nog steeds een raadsel hoe hij dat voor elkaar kreeg. De witte stelling leek uit elkaar te vallen, maar het werd toch een spannend eindspel.

Er volgende een apotheose, waar het werkelijk alle kanten op kon. Zie onder hoe het afliep.
De volgende ronde spelen we tegen De Pion of Zuid-Limburg, en de winnaar daarvan gaat naar de Final Four op Hemelvaartsdag.
Voor alle foto’s van René zie zijn Dropbox link.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>