Mosan 3de in België, Gent 2de

Als afsluiting van een mooie HMC-week, met winst in de achtste finale van de beker en het kampioenschap in de avondcompetitie, speelde ik zondag met mijn Belgische team Echiquier Mosan de slotronde van de Belgische competitie. We speelden tegen Wirtzfeld, het team van Fridman. Een lastige tegenstander, maar er konden nog 6 teams kampioen worden dus we gingen voor de winst.

Fridman-Burg, tegenstanders in Belgie.

Zelf speelde ik tegen Fridman en kreeg met zwart in het Catalaans al snel voordeel. Hij ontsnapte naar een eindspel, waar ik niet nauwkeurig genoeg mee omging. Hieronder vindt u een analyse van deze partij.

In de analyze kwam Gurevich ook nog even buurten.

Roeland en Ilja wonnen wel van Van den Doel en Feller. Christian Braun speelde remise tegen Gurevich, die zich maar met onze analyse ging bemoeien. Uiteindelijk wonnen we met 4.5-3.5 en eindigden derde! Gent met Geert en Daniel Vanheirzeele werd nipt tweede. De top 4 plaatst zich voor de ECC in Montenegro!

Mosan wordt 3de en gaat na Skopje in 2018 mogelijk ook naar de ECC in Budva in 2019!

René Olthof was ook bij de gezamenlijke slotronde en maakte een aantal foto’s, zie ook zijn Dropbox-link!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>