Tuin der Listen LXXXVII: De Dubbel van Dave

Een maand geleden had ik nauwelijks van hem gehoord. Clubgenoten die hem van de jeugdafdeling kenden vertelden me dat hij Dave Wildschut heet. Van zijn speelsterkte had ik geen idee. Daarin kwam snel verandering. Twee weken geleden versloeg hij Tom en even later was Leon de klos. Voor mij een aanleiding om een gesprek aan te knopen met de Grote Onbekende. Gevraagd naar zijn rating kreeg ik 1149 als antwoord. Ik dacht dat hij een grapje maakte, maar het bleek te kloppen. Lang geen competitie gespeeld , was zijn uitleg.
Toevallig had ons tweede zaterdag een invaller nodig. Geen wonder dat men aan Dave dacht. En dan maar meteen aan bord 1. Toch niets te verliezen. En uitgerekend in dit Rembrandtjaar mocht hij tegen…Rembrandt. Niet Van Rijn, maar Bruil. Dat scheelt een penseelstreek. Die Bruil heeft een rating van 2138. Kun je van verliezen. Ondanks taaie tegenstand van Dave gebeurde dat ook. Desondanks sprong zijn rating naar 1738. Verliezen en toch 589 ratingpunten winnen. Dat is niet iedereen gegeven.
Mochten jullie ook dromen van een overwinning tegen onze toppers Tom en Leon, hierna kun je zien hoe dat kan. Dave wijst je de weg.

1 comment to Tuin der Listen LXXXVII: De Dubbel van Dave

  • Kees

    Bij het schrijven van mijn stukje, gisteren toen de zon nog niet op was, vergiste ik me: de 1738 van Dave is niet zijn nieuwe rating, maar zijn TPR na zijn partij in HMC-2.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>