HMC uitgebekerd

Afgelopen maandag hebben we met 1.5-2.5 verloren van Zuid-Limburg. Daarom plaatsen we ons niet voor de Final Four met Hemelvaartsdag. Meer heeft er eigenlijk ook niet echt ingezeten. Siem leek een plusje te hebben, maar liet zijn loper insluiten. Hij ontsnapte nog wel naar een iets minder eindspel, maar na lang spelen besliste de extra pion toch.

Eerder waren de overige 3 partijen al in remise geeindigd. Jeroen leek in zijn element, en speelde zijn stukken naar mooie velden. Maar wit stond wel erg stevig in het centrum, en hield de zwarte stukken in toom. Met weinig tijd op de klok berustte Jeroen maar in remise.

Jasper had een tactisch gevecht tegen Hausrath, waarbij het een en ander afgeruild werd.

Zelf moest ik verdedigen tegen een Konings-Indische aanval van Christian Braun. Ik ruilde wat stukken, maar zette toen mijn paard aan de rand. Toen brak hij het centrum open en kwam ik in feite verloren te staan, als hij een stuk zou offeren. In plaats daarvan speelde hij zijn loper om naar a1, waardoor ik de overhand kreeg. Er was toen 1 kans op winnend voordeel, maar dat was wel lastig te zien. Zie onder voor de partij.

Met dank aan René voor de foto’s! Zie ook zijn Dropbox-link.

HMC Den Bosch

Zuid Limburg

Bosch, J.M. (Jeroen) 2411 Wantola, I.J.P. (Ivo) 2354 z-w ½ – ½
Broekmeulen, J. (Jasper) 2369 Hausrath, D. (Daniel) 2464 w-z ½ – ½
Burg, T.A. (Twan) 2514 Braun, C. (Christian) 2396 z-w ½ – ½
Dael van, S. (Siem) 2275 Meegen van, R. (Ruud) 2288 w-z 0 – 1
Gemiddelde Rating: 2392 Gemiddelde Rating: 2376 1½-2½

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>