Tuin der Listen XCI: Overeenkomst tussen Twan en Magnus

Het zal de aanwezigen niet zijn opgevallen dat  op de clubavond van 24 mei Tom en Twan een partij speelden voor de finale van het clubkampioenschap 2016-2017. Heus, de jaartallen kloppen. Maar vraag me niet om uitleg hiervan. Het ging om de tweede partij van de finale, in februari won Twan de eerste. Het werd een spannende partij, waarin Tom een kans(je) kreeg om de score  in evenwicht te brengen. Zie het diagram hieronder. Op het eerste gezicht ziet de stelling er misschien penibel uit voor Tom ( met zwart), maar ziet u hoe hij zich kan redden en zelfs in het voordeel kan komen?

Burg-Verhoeven (zwart aan zet)

En dat is de overeenkomst tussen Twan en Magnus: ze vallen niet om, soms met wat geluk en hulp van de tegenstander. Een sterk staaltje van Magnus zie je in de twee partijen, ook dit weekend gespeeld,  die ik ook bijsloot. En zo blijven ze op hun troon. Twan nu voor de negende keer clubkampioen, want hij won vrijdag toch. Zijn tiende titel komt eraan. Die behaalt hij op basis van de ladderstand van het kampioenschap van dit seizoen. Tien keer clubkampioen. Een record.

Hieronder  is niet alleen de finalepartij van vrijdag te bewonderen, maar ook die van februari. Plus de twee wonderlijke ontsnappingen van de wereldkampioen.

2 comments to Tuin der Listen XCI: Overeenkomst tussen Twan en Magnus

  • Twaburov

    Het is wel erg veel eer voor Magnus om met mij vergeleken te worden. Ik maakte toch wel een vol punt meer uit die 2 partijen dan hij! Bovendien gaf ik hem vorig jaar nog een panna.

  • Kees

    Ja, Magnus past bescheidenheid: hij won nooit van Tom, jij wel.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>